İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUKLARDA OYUN ARACILIĞIYLA TRAVMA SAĞALTIM YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "İstismara Uğrayan Çocuklarda Oyun Aracılığıyla Travma Sağaltım Yöntemleri" eğitimi, Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü' nün çalışma bölgesinde görev yapan 21 psikolojik danışmana ve proje ortağı Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu´nda görev yapan  7 okul öncesi öğretmenine 15-18 Kasım 2018 tarihlerinde eş zamanlı iki grupta Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı salonlarında 28 saatte verilmiştir.

Düzenlenen bu eğitim ile öğretmenlerimize çocuğun gelişim dönemlerini anlama, oyunun önemini kavrama, yaş dönemlerinin özellikleri, yaşa uygun cinsel davranışlar, oyunun önemi ve oyun terapisinin temel teknikleri, çocuğun cinsel ihmal ve istismarını anlama ve oyunla sağaltma çalışmaları, cinsel ihmal ve istismar türleri ve tespiti, ihmal ve istismarın önlenmesi, istismara uğrayan çocuklar ve oyunun iyileştirici gücü, çocuğun ihmal ve istismara karşı korunması, ihmal ve istismarın yasal süreçlerini anlama, çocuğu koruma yöntemlerini fark etme, yaşa uygun sorular ve cevaplar konularında eğitim düzenlenerek istismara uğrayan çocuklarla çalışırken daha yetkin hale gelmeleri sağlanmıştır. Örnek uygulama ve oyun çalışmaları ile eğitim kademelerine göre program hazırlama, gruplar halinde ısınma, canlandırma, değerlendirme aşamaları, atölye hazırlama deneyimi ve değerlendirme konularına hâkim olarak okullarının kurum kültürlerine uygun çalışmalara tasarlayacak beceriye sahip olmuşlardır.

Eğitim sonunda katılımcılara belgeleri Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kurum Müdürü Dinçer DÖNMEZ tarafından takdim edilmiştir.

Yayın: 20.11.2018 - Güncelleme: 03.03.2023 15:03 - Görüntülenme: 1211