T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Randevu Alma İşlemleri

ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BİRİMİNE YÖNLENDİRME SÜRECİ

Yaşıtlarından anlamlı derecede farklılık gösteren öğrenciyi öğretmen bir süre gözlemler. Okul rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni, okul idaresi ve veli ile durumun değerlendirilmesi yapılır. Öğrencinin eğitiminde müfredat uygulanırken çeşitli uyarlamalar yapılır ve öğrencinin durumu takip edilir. Alınan sınıf içi tedbirlerin ardından öğrenci gözlemlenmeye devam eder. Gözlem sonuçları ve öğrenci hakkında veliye bilgi verilir. RAM yönlendirmesi fikri veliyle paylaşılır. Velinin onay vermesi halinde formda belirtilen yönergeler doğrultusunda Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu doldurulur.

Adım adım özel eğitim yönlendirme videoları için tıklayınız.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜNE ÖĞRENCİ YÖNLENDİRME SÜRECİ

Rehber Öğretmeni Olmayan Okullar İçin:

Hizmet bölgemizde yer alan okullarda yaşanması olası sorunlara yönelik önleyici rehberlik hizmetinden yararlanmak, ya da var olan problem davranışlara yönelik iyileştirici tedbirler alabilmek, öğrencilerin ve velilerinin iyileştirici rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamak için kurumumuz PDR Hizmetleri bölümünden destek alabilirsiniz.

Rehber Öğretmeni Olan Okullar İçin:

Öncelikle okul rehber öğretmeninin öğrenci için gerekli çalışmaları okul ortamında gerçekleştirmiş olması gerekmektedir.

İzlenecek adımlar:

1. Okullar tarafından yönlendirilecek olan öğrenciler için Psikolojik Destek Yönlendirme Formu doldurulur.

2. Formda dile getirilmeyen bir durum var ise RAM RPDH Bölüm Başkanına bilgi verilir.

3. Psikolojik Destek Yönlendirme Formu kapalı zarf içerisinde mühürlenip RAM’ a gönderilir,

4. Üst yazı hazırlanır, RAM’ a DYS ile ulaştırılır. (Özel öğretim kurumları 756078@meb.k12.tr eposta adresine eposta olarak iletir).

6. Resmi yazı ile okula ulaştırılan randevu bilgisi öğrencinin velisine tebliğ edilir.

 

Not: RPDH Hizmetleri Bölümüne Öğrenci Yönlendirirken sadece üst yazı DYS ile gönderilir. Psikolojik Destek Yönlendirme Formu hiçbir şekilde DYS’den ya da kapalı zarf içinde olmaksızın gönderilmemelidir.

UYARI: Özel Eğitim Hizmetleri Bölümünden alınan randevularda RAMDEVU üzerinden veli telefonuna otomatik olarak mesaj gitmektedir. Ancak bu uygulama RPDH randevularında bulunmamaktadır. Veliye sistem üzerinden mesaj gitmesinden bağımsız olarak okul idaresinin RAM tarafından verilen randevuları velilere tebliğ etmesi gerekmektedir...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 27.03.2023 14:48 - Görüntülenme: 3981
  Beğen | 5  kişi beğendi