T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Sultan DENİZ - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü- Uzm. Psikolojik Danışman

1997 İstanbul doğumludur. İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. 2015 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (tam burslu) Bölümü’ne girmiş, 2019 yılında yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Üniversite eğitimi sırasında özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde ve Tohum Otizm Vakfı’nda staj eğitimlerini tamamlamıştır.

2019 KPSS- Türkiye 33. olan Sultan DENİZ, Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyonu tezli yüksek lisans programıyla eğitimine devam etmiş, 2023 yılında yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra özel bir hastanenin AMATEM servisinde klinik uygulamalara katılarak uzmanlığı onaylanmıştır.

Okul Eğitimi Akreditasyonu - Yaygınlaştırma Faaliyeti (Erasmus+Programme of the European Union) kapsamında Almanya’daki çeşitli okullarda çalışmalara katılmıştır.

Çocuk Objektif ve Projektif Testleri, Değerlendirme Testleri, Moxo Dikkat Testi, Minnesota Multiphasic Personality Inventory- MMPI, Oyun Terapisi 1.Düzey, WİSC-R- Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği, Çözüm Odaklı Terapi, Zorlayıcı Yaşam Olaylarında Psikolojik İlk Yardım (ZOYOP), Madde Bağımlılığı ve Komorbid Bozukluklar, Bağımlı Hastalarda Grup Terapisi ’ katıldığı eğitimlerden bazılarıdır

2020 yılından beri Tekirdağ/ Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görev yapmaktadır.