T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası

En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından olan disleksi, zihinsel bir yetersizlik değildir.

"Aslında çok zeki ama bazı şeyleri bir türlü aklında tutamıyor" cümlesi pek çok kişinin kulağına tanıdık gelebilir.

Özgül Öğrenme Bozukluğu, kişilerin (çocuk/ergen/erişkin) kronolojik yaşı, ölçülen zeka düzeyi ve yaşına uygun olarak aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda, gerekli girişimlerde bulunulmuş olmasına rağmen, okuma başarısının (Okuma Bozukluğu, Disleksi, Dyslexia), matematik becerisinin (Matematik Bozukluğu, Diskalküli, Dyscalculia) ve / veya yazma becerisinin ( Yazılı Anlatım Bozukluğu, Disgrafi, Dysgraphia) beklenenin önemli ölçüde altında olmasıdır.

 

Disleksi (Okuma Bozukluğu), Özgül Öğrenme Bozukluğu yerine sık kullanılan bir terimdir. Çoğunlukla çocuklar okula başladıktan sonra fark edilir.

 

Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar, çocukları uygun testlere tabi tuttuktan ve performansını aldıktan sonra,sözü geçen tıbbi tanıyı koymaya yetkin kişilerdir. Özgül Öğrenme Güçlüğü tanısı alan bireyler çoğunlukla Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nin değerlendirme sürecinden sonra tam zamanlı kaynaştırma öğrencisi olarak öğrenim hayatlarını sürdürür ve okullarda Bireyselleştirilmiş Eğitim Programlarıyla desteklenip derslerinin bir  kısmına Destek Eğitim Odalarında devam eder...

 Kurumumuz tarafından hazırlanan sunum için tıklayınız. (Sağ tıklayıp "bağlantıyı farklı kaydet"e tıklayınız)

03-11-202003-11-202003-11-202003-11-202003-11-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.11.2021 - Güncelleme: 04.11.2023 10:04 - Görüntülenme: 310
  Beğen | 3  kişi beğendi