T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Eğitimi Tamamlandı

Psikolojik sağlamlık düzeyi yüksek olan çocukların; yoksulluk, sağlık problemleri ve işlevsiz aile ilişkileri, şiddet ve madde kullanımı gibi olumsuz tecrübelerle daha iyi mücadele edebildiği ve yetişkin yaşamının sorumluluğunu alabildiği görülmüştür. Covid-19 Salgınını en az ruhsal hasarla atlatmak ve gelecekte yaşanabilecek olası zorluklar karşısında çocukların dayanıklılığını arttırmak için okullarda çalışan psikolojik danışmanlara Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Programı Eğitiminin verilmesi ve ardından okullarda öğrenci ve veli oturumlarının tamamlanması önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda; Tekirdağ İl Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen "Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Eğitimi" ilçelerimizde görev yapan psikolojik danışman öğretmenlerimize yönelik olarak 12-13 Mart 2022 tarihlerinde yüz yüze gerçekleştirildi. Eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Eğitime kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Biriminde görev yapan Uzm. Psk. Danışman Bingül Kemiksiz Uzel ve Psk. Danışman Başak Özlam katılım sağladı.

Eğitimlerini tamamlayan psikolojik danışmanlarımız, çalıştıkları ve çalışacakları okul ve kurumlarda proje kapsamında öğrendikleri öğrenci ve veli oturumlarını okullarında uygulayarak okul iklimlerinde katma değer yaratmaları beklenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2022 - Güncelleme: 31.05.2022 09:50 - Görüntülenme: 303
  Beğen | 0  kişi beğendi