Şbt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ersan Ulusan, kurumumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kurum Müdür Vekili Eren Evran'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak kurum öğretmenleri ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Ziyarette Müdürlüğümüz Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Dinçer Dönmez de hazır bulundu.

Şbt

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında il genelinde okul/kurumlarımızın eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdikleri iyi örnekleri paylaşmak, diğer eğitim kurumlarının bu örneklerden haberdar olmasını sağlamak ve özgün çalışmaları belirleyip ön plana çıkararak tüm okul/kurumlarımız tarafından model alınmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Eğitimde İyi Örnekler Projesi Ocak ayı başvuruları tamamlanmıştır. Projeye Ocak ayında toplam 30 başvuru yapılmıştır. (Kurumsal Kapasitenin Artırılması: 1, Eğitim Öğretime Erişimin Artırılması: 3, Akademik Başarının Artırılması: 7, Sosyal Faaliyetlerin Artırılması: 6, Özgün Çalışmalar ve Projelere Katılım: 13) Beş farklı uygulama alanında alınan başvurulara yönelik İl Değerlendirici Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda "Eğitim Öğretime Erişimin Artırılması" alanında "Pozitif Disiplin Rotasında İşler Her Zaman Yolunda" isimli çalışmamız başarılı bulunmuştur.

Şbt

BİLSEM'lerde eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin kariyer gelişimlerini destekleyerek onların potansiyellerine en uygun meslek seçimini yapmalarına yardımcı olmak için Türkiye'de ilk kez ardışık ve birbirini bütünleyen "bilim ve sanat merkezleri kariyer rehberlik programları" oluşturuldu.

Ock

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında il genelinde okul/kurumlarımızın eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdikleri iyi örnekleri paylaşmak, diğer eğitim kurumlarının bu örneklerden haberdar olmasını sağlamak ve özgün çalışmaları belirleyip ön plana çıkararak tüm okul/kurumlarımız tarafından model alınmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Eğitimde İyi Örnekler Projesi Aralık ayı başvuruları tamamlanmıştır. Projeye Aralık ayında toplam 39 başvuru yapılmıştır. (Kurumsal Kapasitenin Artırılması: 2, Eğitim Öğretime Erişimin Artırılması: 1, Akademik Başarının Artırılması: 8, Sosyal Faaliyetlerin Artırılması: 12, Sportif Faaliyetlere Katılım ve Başarıların Artırılması: 1,  Özgün Çalışmalar ve Projelere Katılım: 15) Beş farklı uygulama alanında alınan başvurulara yönelik İl Değerlendirici Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Kurumsal Kapasitenin Arttırılması alanında "Adım Adım Özel Eğitim" ve Sosyal Faaliyetlerin Arttırılması alanında "Söz Küçüğün" isimli çalışmalarımız başarılı bulunmuştur.

Ara

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği gereğince çalışma bölgemizde bulunan okulların rehberlik servislerine ziyaretler gerçekleştirilmektedir. Yapılan ziyaretlerde rehberlik servisi işleyişi, genel/yerel/özel hedefler kapsamında yapılan çalışmalar, özel gereksinimli öğrenciler hakkında bilgiler edinilmektedir.