TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında il genelinde okul/kurumlarımızın eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdikleri iyi örnekleri paylaşmak, diğer eğitim kurumlarının bu örneklerden haberdar olmasını sağlamak ve özgün çalışmaları belirleyip ön plana çıkararak tüm okul/kurumlarımız tarafından model alınmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Eğitimde İyi Örnekler Projesi Kasım ayı başvuruları tamamlanmıştır. Projeye Kasım ayında toplam 30 başvuru yapılmıştır. (Eğitim Öğretime Erişimin Artırılması: 2, Akademik Başarının Artırılması: 3, Sosyal Faaliyetlerin Artırılması: 9, Sportif Faaliyetlere Katılım ve Başarıların Artırılması: 1,  Özgün Çalışmalar ve Projelere Katılım: 15) Beş farklı uygulama alanında alınan başvurulara yönelik İl Değerlendirici Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Eğitim Öğretime Erişimin Artırılması alanında "Müşavirim Yanımda, Kaygım Kontrol Altında" isimli çalışmamız başarılı bulunmuştur.

Ara

1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile 3 Aralık "Uluslararası Engelliler Günü" olarak kabul edilmiş; bu karar, 1993 yılı Mart ayında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun 1993/29 sayılı bildirisi ile 3 Aralık Gününün tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının "tam ve diğer insanlara eşit ölçüde" sağlanması amacı için çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurulmuştur. O zamandan beri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Bu günün amacı, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi ve engelli bireyler için hizmet veren kurum ve kuruluşların çalışmalarını kamuoyuyla paylaşması olarak tanımlanmıştır.

Kas

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında il genelinde okul/kurumlarımızın eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdikleri iyi örnekleri paylaşmak, diğer eğitim kurumlarının bu örneklerden haberdar olmasını sağlamak ve özgün çalışmaları belirleyip ön plana çıkararak tüm okul/kurumlarımız tarafından model alınmasını sağlamak amacıyla Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan Eğitimde İyi Örnekler Projesi Ekim ayı başvuruları tamamlanmıştır. Projeye Ekim ayında toplam 13 başvuru yapılmıştır. (Akademik Başarının Artırılması: 2, Sosyal Faaliyetlerin Artırılması: 5, Özgün Çalışmalar ve Projelere Katılım: 6) Üç farklı uygulama alanında alınan başvurulara yönelik İl Değerlendirici Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Özgün Çalışmalar ve Projelere Katılım alanında "KİKO İle Mahremiyet Eğitimi" isimli çalışmamız başarılı bulunmuştur.

Kas

En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından olan disleksi, zihinsel bir yetersizlik değildir.

Kas

Özel Eğitim ve Rehberlik alanındaki bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları ilçeler bazında başlamıştır. Toplantılarda özel eğitim ve rehberlik hizmetleri alanında yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi verilmiş, ardından okullar bazında ana hatlarıyla geri bildirim alınmıştır.

Ekm

İl Danışma Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda ilçeler bazında yapılacak olan odak kurul toplantılarının çalışma bölgemizdeki dördüncü toplantısı Malkara ilçesinde görev yapan okul psikolojik danışmanlarının katılımıyla Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilmiştir.

Ekm

İl Danışma Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda ilçeler bazında yapılacak olan odak kurul toplantılarının çalışma bölgemizdeki üçüncü toplantısı Hayrabolu ilçesinde görev yapan okul psikolojik danışmanlarının katılımıyla İhsan Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilmiştir.

Ekm

İl Danışma Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda ilçeler bazında yapılacak olan odak kurul toplantılarının çalışma bölgemizdeki ikinci toplantısı Muratlı ilçesinde görev yapan okul psikolojik danışmanlarının katılımıyla Muratlı Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.